Ar veselības aprūpi saistīto infekciju menedžments jaundzimušo veselības aprūpē

• 27.maijs 2022
Neformālās izglītības programmas nosaukumsAr veselības aprūpi saistīto infekciju menedžments jaundzimušo veselības aprūpē
MērķauditorijaĀrsts,  ārsta palīgs, vecmāte, māsa, māsas palīgs, farmaceits, farmaceita asistents
Neformālās izglītības programmas īstenošanas ilgums24 akadēmiskās stundas (3 dienas)Teorētiskās nodarbības:   18 akadēmiskās stundasPraktiskās nodarbības:   6 akadēmiskās stunda
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksTiešsaistē platformā Zoom2022. gada 27.maijā, 28.maijā, 01.jūnijā 10.00 – 17.00
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksValsts SIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Vienības gatve 45, Ārstu māja, 5 stāvs, Ebela auditorija2022. gada 18.augustā, 20.augustā, 24.augustā 09.00 – 16.00
Neformālās izglītības programmas mācību vadītājs/iBKUS Neonataloģijas klīnikas vadītāja, neonatologs Dace Sniedze
Izglītības dokuments, kas apliecina neformālās izglītības programmas apgūšanuApliecība par neformālās izglītības programmas apguviPiešķirtais tālākizglītības punktu skaits - 24 TIP
Pieteikšanās kārtība un kontaktpersona/asPieteikties uz kursiem iespējams, aizpildot elektronisko pieteikumu:  https://www.mitto.me/bkusmc-macibu-programmaKontaktpersona: BKUS ESF izglītības projektu vadītāja Diāna Labozeviča,tel.26446118, e-pasts: diana.labozevica@bkus.lv
Neformālās izglītības programmas  mērķisIzglītības procesa rezultātā izglītojamajiem sniegt priekšstatu ar veselības aprūpi saistīto infekciju menedžmentā jaundzimušo veselības aprūpē, kā arī sniegt zināšanas un attīstīt iemaņas jaundzimušo infekciju profilaksē, diagnostikā un ārstēšanā, lai apgūtās iemaņas praktiski pielietotu profesionālajā darbībā.
Mācību programmas tēmasSmagu infekcijas gadījumu ārstēšanas stratēģijas.Jaundzimušo imūnsistēmas izpratne: augstāka riska pacienti.Ar veselības aprūpi saistītu infekciju profilakses pasākumi.Ar veselības aprūpi saistīto infekciju profilakse jaundzimušajiem: manipulāciju aseptikas prasības.
Neformālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšanaDalībnieks iegūst neformālās izglītības  programmas apguves apliecību, ja apmeklējums ir vismaz 75 % nodarbību un nokārtots programmā paredzamais noslēguma pārbaudījums. Noslēguma pārbaudījums testa veidā.