Jaundzimušā izžāvēta asins piliena skrīnings

• 15.oktobris 2021
Neformālās izglītības programmas nosaukumsJaundzimušā izžāvēta asins piliena skrīnings
MērķauditorijaĀrsts, vecmāte, māsa
Neformālās izglītības programmas īstenošanas ilgums8 akadēmiskās stundas6 akadēmiskās stundas teorētiskās nodarbības2 akadēmiskās stundas  praktiskās nodarbības
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksTiešsaistē platformā Zoom2021.gada 15.oktobrī
Neformālās izglītības programmas mācību vadītājs/iRīgas Stradiņa universitāte, doc. Madara Kreile
Izglītības dokuments, kas apliecina neformālās izglītības programmas apgūšanuApliecība par neformālās izglītības programmas apguviPiešķirtais tālākizglītības punktu skaits - 8 TIP
Pieteikšanās kārtība un kontaktpersona/asPieteikties uz kursiem iespējams, aizpildot pieteikumu https://www.mitto.me/rsu-macibu-programma/registreties
Neformālās izglītības programmas mērķisIzglītības procesa rezultātā sniegt zināšanas par jaundzimušo skrīningu, parauga ņemšanas metodoloģiju, kā arī pacienta aprūpi, kuriem ir noteikts pozitīvs rezultāts, lai nodrošinātu kvalitatīvu skrīninga procesu un sekmīgu pacientu, kuriem diagnosticēta skrīningā iekļautā saslimšana, aprūpi un ārstēšanu
Mācību programmas tēmasPareiza skrīninga parauga paņemšana un nogādāšana laboratorijāFenilketonūrija, tās skrīnings jaundzimušajiemIedzimta hipotireoze, tās skrīnings jaundzimušajiemIedzimtas virsnieru garozas hiperplāzija (21.hidroksilāzes deficīts), tās skrīnings jaundzimušajiemCistiskā fibroze, tās skrīnings jaundzimušajiemBiotinidāzes deficīts, tās skrīnings jaundzimušajiemGalaktozēmija, tās skrīnings jaundzimušajiemUztura terapija pacientiem ar skrīningā iekļautām un diagnosticētām patoloģijām
Neformālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšanaIzglītojamie, kuri apguvuši ne mazāk kā 75% no izglītības programmas un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju vērtējumu (nokārtojuši pārbaudījumu ar teorētisko un praktisko iemaņu vērtējumu „ieskaitīts”), saņem apliecību par neformālās izglītības programmas apguvi.