Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu kongress, 22.-24.09.2022.

• 22.septembris 2022
  • Kongress

No 2022. gada 22.-24. septembrim norisināsies 9. Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu kongress, kas tiek organizēts 9. Latvijas Ārstu kongresa ietvaros (no 21.-24.09.2022.) "ATTA CENTRE", Krasta iela 60, Rīga. Vairāk par kongresa norisi, reģistrēšanos un kongresa dienas kārtību: www.arstukongress.lvLai reģistrētos kongresam: http://www.arstukongress.lv/registresanas (reģistrēšanās platforma ir kopīga gan Latvijas Ārstu, gan Ginekologu kongresam)

PRELIMINĀRĀ PROGRAMMA

22.09.2022.

09:00-14:30  Meistarklase Iegurņa pamatnes ķirurģija

Prof. Revaz Botchorishvili, Clermont- Ferrand, Francija sadarbībā ar Latvijas Jūras medicīnas centru; tiešsaistes translācija no operāciju zāles
Koordinatori : Antons Babuškins, Jana Žodžika, Zane Grabe

9.00 – 9.20 Welcome word

9.20 – 9.30  1st patient presentation

9.30 – 11.30  Live surgery – Pelvic organ prolapse (POP) in young woman. Laparoscopic sacrocolpopexy with preservation of the uterus

Parallel stream: Live surgery  - Pelvic floor reconstruction by coloproctologist -  Kaspars Snipe MD, Darija Soldatenkova, MD

11.30 – 12.10Q&A session and discussion

12.10 – 12.20  2nd patient presentation

12.20 – 14.00  Live surgery – POP early recurrence after laparoscopic sacrocolpopexy

13:30-14:30 LUNCH

14:30-15:30 Science session Pelvic Floor Dysfunction. A Modern Multidisciplinary View Hall C, Moderators: Sanda Reinika, Jurģis Vītols

14.30 – 15.00  Signe Beķere "Physiotherapist – physical evaluation of pelvic floor. Non-surgical strategies of pelvic floor strengthening"

15.00 – 15.30Ligita Jokubkiene, MD, PhD, Skåne University Hospital, Malmö, Sweden "The role of ultrasound in evaluation of pelvic floor dysfunction"

15:30-16:00  SHORT BREAK

16:00-18:30 Science session (continued) Pelvic Floor Dysfunction. A Modern Multidisciplinary View. Hall C, Moderators: Antons Babuškins, Zane Grabe

16.00 – 16.15. Vita Melne, MD "Pelvic floor dysfunction and urinary incontinence – from urologist perspective"

16.15 – 16:30.  Zane Grabe, MD“Pelvic organ prolapse in women: Diagnostic evaluation of these challenging conditions”

16.30 – 17.00 Kaspars Snipe, MD  "Pelvic floor dysfunction – from proctologist perspective. When to worry? When to treat?"

17.00 – 18.00  Professor Revaz Botchorishvili, Clermont-Ferrand  "Modern trends in POP surgery. Where do we go? Tips’n’tricks in changing paradigm"

18.00 – 18.30  Discussion

18.30 – 18.35  Closing remarks

23.09.2022.

09:00-11:00  Zinātniskā sesija USG diagnostika dzemdniecībā un ginekoloģijā

Sēdi vada asoc. prof. Natālija Vedmedovska, Dr. Dace Matule

09:00-09:20 Asoc. prof. Natālija Vedmedovska "Prenatālās diagnostikas evolūcija – zinātne un māksla"

09:20-09:40 Dr. Ieva Mālniece "Retas slimības prenatālajā periodā"

09:40-10:00 Dr. Dace Matule "Kā kļūt par labu ultrasonogrāfijas speciālistu?"

10:00-10:20 Dr. Liene Korņejeva "Apstiprināta ģenētiskas slimības diagnoze  - nozīme pacientam, ģimenei, sabiedrībai"

10:20-11:00 Zinātniskie ziņojumi

11:30-13:30  Zinātniskā sesija Antenatālā un dzemdību aprūpe Latvijā

Sēdi vada: asoc. prof. Anna Miskova, Dr. Vija Veisa

11:30-11:50 Prof. Dace Rezeberga "Antenatālās un dzemdību aprūpes rādītāji"

11:50-12:05 Dr. Maira Jansone "Ķeizargriezienu skaits kā aprūpes kvalitātes rādītājs – situācija Latvijā"

12:05-12:25 Prof. Anna Miskova "Kā uzlabot grūtniecības iznākumu?"

12:25-13:30 Zinātniskie ziņojumi

13:30-14:30  PUSDIENAS

14:30-15:30  Diskusija Dzemdību palīdzība šodienas Latvijā - uz pacienti centrēta aprūpe

15:30-16:00  PAUZE

16:00-18:30  Zinātniskā sesija Aktuālais onkoginekoloģijā. Sēdi vada: asoc. prof. Jana Žodžika, Dr. Androniks Mitildžans

16:00-16:20  Dr. med. Ilvars Siliņš (Zviedrija) "Mūsdienīga olnīcu vēža ārstēšana"

16:20-16:40  Dr. med. Ronalds Mačuks"Paradigmas maiņa onkoginekoloģijā pēdējos 5 gados"

16:40-17:00  Dr. med. Jekaterina Vasiļjeva (Vācija) "Kvalitātes kontroles kritēriji onkoloģisko pacienšu aprūpē Vācijā"

17:00-17:20  Dr. Androniks Mitildžans "Ginekoloģiskās onkoloģijas pacienšu aprūpe Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā"

24.09.2022.

09:00-11:30  Zinātniskā sesija Mūsdienīga ginekoloģisko pacienšu aprūpe vairāk..

Sēdi vada: asoc. prof. Jana Žodžika, prof. Gunta Lazdāne

09:00-09:20 Prof. Gunta Lazdāne "Reproduktīvās veselības rādītāji Latvijā"

09:20-09:40 Dr. Lāsma Līdaka "PCO sindroma aspekti"

09:40-10:00 Asoc. prof. Jana Žodžika "Mūsdienīga ginekoloģisko pacienšu aprūpe"

10:00-10:30 Sandra Van Dijk (Nīderlande) “Primāra CPV testēšana – Nīderlandes pieredze”

10:30-11:30  Zinātniskie ziņojumi

11:30-12:00  PAUZE

12:00-14:00  Plenārsēde un kongresa noslēgums Ieskatoties nākotnē: Latvijas medicīnas nākamajās simtgadē.