Neatliekamā medicīniskā palīdzība dzemdību laikā, t.sk. – jaundzimušā aprūpē, pirmsslimnīcas etapā

• 23.septembris 2021
Neformālās izglītības programmas nosaukumsNeatliekamā medicīniskā palīdzība dzemdību laikā, t. sk. - jaundzimušā aprūpe, pirmsslimnīcas etapā
MērķauditorijaMāsa, ārsta palīgs, ārsts, vecmāte
Neformālās izglītības programmas īstenošanas ilgums24 akadēmiskās stundas (3 dienas)10 akadēmiskās stundas teorētiskās nodarbības14 akadēmiskās stundas  praktiskās nodarbības
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksMācības notiks tiešsaistē platformā Zoom2021,gada 13., 14. un 15.maijsTiešsaistē platformā Zoom2021.gada 22., 23. un 24.aprīlisMācības notiks tiešsaistē - platformā Zoom2021.gada 18., 19. un 20. martsMācības notiks tiešsaistē - platformā Zoom2021.gada 11., 12. un 13. februārisMācības notiks tiešsaistē - platformā Zoom2021.gada 21., 22. un 23. janvārisMācības notiks tiešsaistē - platformā Zoom2021.gada 23., 24. un 25.septembrī
Neformālās izglītības programmas mācību vadītājs/iRīgas Stradiņa universitāte
Izglītības dokuments, kas apliecina neformālās izglītības programmas apgūšanuApliecība par neformālās izglītības programmas apguviPiešķirtais tālākizglītības punktu skaits - 24 TIP
Pieteikšanās kārtība un kontaktpersona/asPieteikties uz kursiem iespējams, aizpildot pieteikumu reģistrācijas sistēmā: https://www.mitto.me/rsu-macibu-programma/registretiesInformācija par Rīgas Stradiņa universitātes ESF projektu Nr.9.2.6.0/17/I/001 ietvaros rīkotajām mācībām https://www.rsu.lv/esf-kursi
Neformālās izglītības programmas  mērķisIzglītības procesa rezultātā izglītojamajiem sniegt priekšstatu par neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu dzemdību laikā, tajā skaitā, jaundzimušā aprūpi, aprūpi pirmsslimnīcas etapā, kā arī sniegt zināšanas un attīstīt prasmes neatliekamās palīdzības sniegšanā grūtniecei, dzemdētājai un jaundzimušajam, lai apgūtās iemaņas praktiski pielietotu profesionālajā darbībā.
Mācību programmas tēmasRiska izvērtēšana antenatālajā aprūpēPriekšlaicīgas dzemdības. Priekšlaicīgi dzimis jaundzimušaisJaundzimušā izvērtēšana, aprūpe un stabilizācija un reanimācijaJaundzimušā reanimācija – simulācijaNormālas dzemdības – simulācijaPatoloģiskas dzemdības - simulācijaAsiņošana grūtniecības laikā – simulācijaPēcdzemdību asiņošana - simulācijaNetehniskas prasmes, komandas darba nodrošināšanaSmagi slimas grūtnieces atpazīšanā, transportēšana atbilstoši hospitalizācijas plānam. Mātes kolapssNeatliekami ārstējami stāvokļi dzemdniecībā – simulācijas.
Neformālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšanaIzglītojamie, kuri apguvuši ne mazāk kā 75% no izglītības programmas un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju vērtējumu (nokārtojuši pārbaudījumu ar teorētisko un praktisko iemaņu vērtējumu „ieskaitīts”), saņem apliecību par neformālās izglītības programmas apguvi.
Noderīgi!Lūdzam ņemt vērā, ka Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.6.0/17/I/001 ietvaros rīkoto mācību dalībnieks vienā dienā drīkst apmeklēt nodarbības tikai vienā mācību programmā! Ja vairākām mācību programmām pārklājas norises datumi (arī tad, ja mācības realizē dažādas institūcijas), tad drīkst apmeklēt tikai vienu programmu!Analizējot realizēto mācību datus ir konstatēts, ka mācību dalībnieki vienlaicīgi apmeklē vairākas nodarbības (vienā dienā apmeklē vairākas mācību programmas gan pie viena, gan dažādiem rīkotājiem), Veselības ministrija brīdina, ka šī fakta konstatēšanas gadījumā VM vērsīsies sertifikācijas institūcijās ar lūgumu konkrētā mācību dalībnieka iegūtos tālākizglītības punktus neņemt vērā pie ārstniecības personas resertifikācijas.Informācija par Rīgas Stradiņa universitātes ESF projektu Nr.9.2.6.0/17/I/001 ietvaros rīkotajām mācībām https://www.rsu.lv/esf-kursiProjekta realizācijā iesaistīto institūciju kopējais mācību kalendārs attiecīgajam mēnesim pieejams http://www.talakizglitiba.lv/aktualitates/aktualitatesAtbilstoši ESF projekta Nr. 9.2.6.0/17/I/001 prasībām, lai piedalītos mācībās:Jums būs nepieciešams dators, telefons vai planšete ar kameru un stabilu interneta savienojumu.Mācību laikā dalībnieka kamerai obligāti ir jābūt ieslēgtai visu laiku un dalībniekam ir jābūt redzamam kadrā!Kameras lietošana ir obligāta prasība!! Ja mācību laikā kameru lietot nevarat vai nevēlaties, tad mācībās piedalīties diemžēl nevarat, jo bez kameras nav iespējams nodrošināt ESF projekta prasību izpildi un līdz ar to kurss netiks ieskaitīts.Zoom translācijai ir jāpieslēdzas ar dalībnieka pilnu vārdu un uzvārdu, lai Jūs varētu identificēt.Zoom čatā dalībniekiem četras reizes dienā ir jāatsaucas uz aicinājumu apliecināt savu klātbūtni mācībās attiecīgajā brīdī