Pēcdzemdību septiskās saslimšanas

• 21.oktobris 2022

Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.6.0/17/1/001

“Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāla kvalifikācijas uzlabošana”

Profesionālās izglītības programmas veidsNeformālās izglītības programma par klīniskajiem algoritmiem un klīniskajiem (pacientu) ceļiem perinatālā perioda aprūpes jomā
Neformālās izglītības programmas nosaukumsPēcdzemdību septiskās saslimšanas
MērķauditorijaGinekologs, neonatologs, pediatrs, endokrinologs, nefrologs, anesteziologs, psihiatrs, vecmāte, ārsta palīgs
Neformālās izglītības programmas īstenošanas ilgums8 akadēmiskās stundas (2 dienas) 6 akadēmiskās stundas teorētiskās nodarbības2 akadēmiskās stundas  praktiskās nodarbības
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksMācības notiks attālināti -  ZOOM 2022.gada 20. un 21. oktobrī, plkst. 14.00 – 17.15
Neformālās izglītības programmas mācību vadītājs/iRīgas Stradiņa universitāte, Anna Miskova
Izglītības dokuments, kas apliecina neformālās izglītības programmas apgūšanuApliecība par neformālās izglītības programmas apguvi Piešķirtais tālākizglītības punktu skaits – 8 TIP
Pieteikšanās kārtība un kontaktpersona/asPieteikties uz kursiem iespējams, aizpildot pieteikumu ESF projekta Nr. 9.2.6.0/17/I/001 vienotajā reģistrācijas sistēmā: https://www.mitto.me/rsu-macibu-programma/registreties
Neformālās izglītības programmas  mērķis  Izglītības procesa rezultātā izglītojamajiem sniegt priekšstatu par septiskām saslimšanām grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā, saslimšanu cēloņiem, riska faktoriem, diagnostiku, diferenciāldiagnostiku, kā arī novēršanas un ārstēšanas principiem
Mācību programmas tēmasRacionālas antibakteriālas terapijas principiSeptiskas saslimšanas grūtniecības laikāSeptiskas saslimšanas pēcdzemdību periodāNoslēguma pārbaudījums
Neformālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšana  Izglītojamie, kuri apguvuši ne mazāk kā 75% no izglītības programmas un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju vērtējumu (nokārtojuši pārbaudījumu - testu ar vērtējumu „ieskaitīts”), saņem apliecību par neformālās izglītības programmas apguvi.

Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.6.0/17/1/001

“Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāla kvalifikācijas uzlabošana”

Atbilstoši ESF projekta prasībām, lai piedalītos mācībās:

1. Jums būs nepieciešams dators, telefons vai planšete ar kameru un stabilu interneta pieslēgumu.
  2. Mācību laikā dalībnieka kamerai obligāti ir jābūt ieslēgtai visu laiku un dalībniekam ir jābūt redzamam kadrā!
  3. Kameras lietošana ir obligāta prasība!! Ja mācību laikā kameru lietot nevarat vai nevēlaties, tad mācībās piedalīties diemžēl nevarat, jo bez kameras nav iespējams nodrošināt ESF projekta prasību izpildi un līdz ar to kurss netiks ieskaitīts.
  4. Zoom translācijai ir jāpieslēdzas ar dalībnieka pilnu vārdu un uzvārdu, lai Jūs varētu identificēt.
  5. Zoom čatā dalībniekiem četras reizes dienā ir jāatsaucas uz aicinājumu apliecināt savu klātbūtni mācībās attiecīgajā brīdī

Lūdzam ņemt vērā, ka Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.6.0/17/I/001 ietvaros rīkoto mācību dalībnieks vienā dienā drīkst apmeklēt nodarbības tikai vienā mācību programmā! Ja vairākām mācību programmām pārklājas norises datumi (arī tad, ja mācības realizē dažādas institūcijas), tad drīkst apmeklēt tikai vienu programmu!

Analizējot realizēto mācību datus ir konstatēts, ka mācību dalībnieki vienlaicīgi apmeklē vairākas nodarbības (vienā dienā apmeklē vairākas mācību programmas gan pie viena, gan dažādiem rīkotājiem), Veselības ministrija brīdina, ka šī fakta konstatēšanas gadījumā VM vērsīsies sertifikācijas institūcijās ar lūgumu konkrētā mācību dalībnieka iegūtos tālākizglītības punktus neņemt vērā pie ārstniecības personas resertifikācijas.

Noderīgi!