• 9.septembris 2022
Izglītības programmas veidsNeformālās izglītības programma
Neformālās izglītības programmas nosaukumsUltrasonogrāfiskā augļa anomāliju diagnostika antenatālās aprūpes laikā, tajā skaitā I trimestra ultrasonogrāfijas skrīninga kvalitatīva veikšana. Iedzimto anomāliju profilakse un diagnostika
MērķauditorijaGinekologs dzemdību speciālists, bērnu kardiologs, ģenētiķis, vecmāte
Neformālās izglītības programmas īstenošanas ilgums16 akadēmiskās stundas (2 diena)6 akadēmiskās stundas teorētiskās nodarbības10 akadēmiskās stundas  praktiskās nodarbības
Neformālās izglītības programmas mācību norises vieta un laiksSīkāku informāciju skatīt ŠEITMācības plānotas 2022.gada 9., 10.un 17. septembrī 9. septembrī no 8.00-14.30 tiešsaistē platformā Zoom. Praktiskās mācības apakšgrupās – klātienē RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedrā, Miera iela 45, Rīgā
Neformālās izglītības programmas mācību vadītājs/iNatālija Vedmedovska, RSU asoc. profesore; Rīgas Dzemdību nams, ginekologs, dzemdību speciālists, ultrasonogrāfijas speciālists ginekoloģijā un dzemdniecībā
Izglītības dokuments, kas apliecina neformālās izglītības programmas apgūšanuApliecība par neformālās izglītības programmas apguviPiešķirtais tālākizglītības punktu skaits – 16 TIP
Pieteikšanās kārtība un kontaktpersona/asPieteikties iespējams sistēmā https://www.mitto.me/rsu-macibu-programma/registreties
Neformālās izglītības programmas  mērķisIzglītības procesa rezultātā izglītojamajiem sniegt priekšstatu un zināšanas par ultrasonogrāfisku augļa anomāliju diagnostiku antenatālās aprūpes laikā, tajā skaitā I trimestra ultrasonogrāfijas skrīninga kvalitatīvu veikšanu un iedzimto anomāliju profilaksi un diagnostiku, kā arī sniegt zināšanas un attīstīt iemaņas atpazīt normu no patoloģijas, lai apgūtās iemaņas praktiski pielietotu profesionālajā darbībā.
Mācību programmas tēmasNormāla ultrasonogrāfiskā morfoloģiskā atradne 5.-10. grūtniecības nedēļāsPatoloģiska ultasonogrāfiskā morfoloģiskā atradne 5.-10. grūtniecības nedēļāsNormāla ultrasonogrāfiskā morfoloģiskā atradne 11.-14. grūtniecības nedēļāsPatoloģiska ultasonogrāfiskā morfoloģiskā atradne 11.-14. grūtniecības nedēļāsDaudzaugļu grūtniecība I trimestrīKardioloģiska I trimestra diagnostikaKombinētā I trimestra rezultātu izvērtēšanaRiska grupu izvērtēšanaĢenētiķa loma I. trimestra skrīningā
Neformālās izglītības programmas apguves kvalitātes novērtēšanaIzglītojamie, kuri apguvuši ne mazāk kā 75% no izglītības programmas un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju vērtējumu (nokārtojuši pārbaudījumu - testu ar vērtējumu „ieskaitīts”), saņem apliecību par neformālās izglītības programmas apguvi.